WELKOM BIJ ONZE BEDRIJFS- & FEESTARRANGEMENTEN

 

 

¡Hola, welkom bij Bolingo!

Met Bolingo verbinden wij mensen via dans en muziek. Wij bieden 4 wekelijkse Zumba & Afro Fusion danslessen aan op 4 verschillende locaties in Groningen waarbij het niet draait om 'goed' kunnen dansen, maar om bewegen, plezier hebben en samenkomen. Behalve danslessen organiseren we ook, in samenwerking met Stichting Positivo, feest- & bedrijfsarrangementen en terugkerende Bolingo party's met cocktails en dansworkshops op live muziek. Op onze feesten vind je een zo gemixt mogelijk publiek van alle leeftijden, culturen en uit alle lagen van de samenleving. Dans mee in onze lessen of tijdens onze feesten met 150 anderen op live muziek en voel de warmte en energie van onze Bolingo community!

 

Bolingo betekent 'liefde' in het Lingala, de Bantoetaal die in een groot deel van Congo gesproken wordt. Bolingo staat dan ook voor: 'Liefde voor dans, muziek & elkaar'.

 

Bolingo bedrijfs- & feest arrangementen

Ontdek de kracht van verbinding door dans en muziek met Bolingo’s feest- en

bedrijfsarrangementen voor grote en kleine groepen! Onze unieke dans- & muziekworkshops bieden de ultieme teambuilding-ervaring, waar plezier en verbinding op nummer 1 staat. Bij ons heeft u keuze uit een of meerdere activiteiten, stel zelf uw arrangement samen!

 

Wij bieden op maat gemaakte bedrijfs- en feestarrangementen aan die volledig aanpasbaar zijn op uw behoeften en evenement, geschikt voor zowel kleine als grote groepen. Van een all-in arrangement tot een enkele workshop; of het nu gaat om een personeelsborrel, teamuitje, scholen, verjaardagsfeest, jubileum of bruiloft, Bolingo zorgt voor een passend feest! Onze workshops zijn laagdrempelig en geschikt voor alle leeftijden en condities, zodat iedereen kan deelnemen. Gegarandeerd verbinding en plezier voor iedereen!

 

De Latijns-Amerikaanse, Caraïbische en Afrikaanse culturen vormen onze bron van inspiratie en deze voelt, hoort en proeft u in al onze activiteiten terug!

 

Volledig aanpasbaar op elk publiek

Onze evenementen zijn volledig aanpasbaar voor elk publiek: wij bieden ook workshops aan die speciaal zijn ontworpen voor vrouwen, ouderen, kinderen of mensen met beperkingen. Bij Bolingo is iedereen welkom, we doen ons best om een zo veilig mogelijke ruimte te creëren ongeacht conditie, leeftijd of beperking. Wij willen hiermee rekening houden door bijvoorbeeld het inzetten van een doventolk of een workshop zittend te geven. U kunt het zo gek niet bedenken of wij maken het mogelijk om iedereen te betrekken!

 

Aanvragen

Ons toegewijde Bolingo-team, bestaande uit event organisatoren, dans-docenten, muziek-docenten, bandleden, barpersoneel, cateraars, stylisten, DJ’s en locaties met alle gemakken voorzien, staan tot uw beschikking om uw evenement tot in de puntjes te verzorgen.

 

Mail ons voor meer informatie en/of uw aanvraag, deel uw wensen en wij stellen met plezier een op maat gemaakt plan en offerte op. U kunt ook een ‘kennismakingsgesprek’ aanvragen waarbij wij graag met u om tafel gaan en met u meedenken om samen tot uw perfecte evenement te komen!

Mail naar: hola@bolingo-verbindt.nl

 

 

Bolingo Dans Workshops

 

Ultieme feeststemming en teambuilding: samen dansen op (live) muziek! Beweeg, geniet en kom samen!


Al onze workshops zijn individuele dansen waarbij de groep eenvoudige danspassen volgt die door de docent wordt voorgedaan. Geen ingewikkelde choreografieën, maar korte, simpele pasjes die vaak herhaald worden. Op deze manier zijn de workshops in een keer te volgen en heeft u geen enkele danservaring nodig!

 

Met ons vaste team van 6 dansdocenten bieden wij Zumba, Puur dansen en Afro Fusion workshops aan. Deze laatste twee workshops zijn gebaseerd op Afrikaanse dans, hebben nog minder vaste pasjes dan de Zumba lessen en zijn vrijer en speelser van aard.
 

Onze Afro Fusion en Puur dansen workshops zijn ook op live muziek te organiseren!

 

Iedere docent geeft de workshop op zijn of haar eigen manier waardoor elke workshop authentiek en uniek is. Elke workshop is doordrenkt met de individuele persoonlijkheid, passie, stijl en cultuur van onze getalenteerde docenten.
 

 

Workshop Zumba
Duur: maximaal 60 minuten
Zumba is een fitness-dans combinatie ontwikkeld in Miami door de Colombiaanse danser Alberto 'Beto' Pérez en is gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dansen zoals Salsa, Cumbia, Merengue, Bachata, Axé en Samba.

De Zumba workshop is een echte workout waarbij verbinding en plezier samenkomen op de dansvloer! Kom en laat u meeslepen door de aanstekelijke energie van onze docenten in deze workshops waar dansen niet alleen een workout is, maar een viering van het leven!


We hebben divers team aan Zumba docenten van verschillende leeftijden uit Suriname, Curaçao, Roemenië en Nederland. Ze beschikken allemaal over het talent om grote groepen mensen mee te nemen in hun workshops, waarbij zij met hun uitzonderlijke uitstraling ieders aandacht met gemak vasthouden. De bijzondere energie en uitstraling van onze docenten maken van elke workshop een onvergetelijk feest!
Get ready to be entertained!

 

 

Workshop Afro Fusion
Duur: maximaal 120 minuten
Stap in de levendige wereld van Afro Fusion met onze getalenteerde instructeur Gary Domingo uit Angola. Gary brengt de authentieke cultuur van Angola naar Groningen en doet dit met een aanstekelijke positieve energie! Zijn Afrikaanse expressie betovert en inspireert, waardoor iedereen meegenomen wordt in de pracht van de Angolese danscultuur.

 

Ontdek de echte Afro moves op een laagdrempelige manier. Korte, simpele pasjes die herhaald worden. Op deze manier is de workshop in een keer te volgen en kan iedereen direct mee doen!

Leer meer over de cultuur door leuke feitjes over de Angolese danscultuur die worden gedeeld tijdens de workshop. Gary integreert ook traditionele ‘dansspellen’ uit Angola in zijn workshop. Voel de kracht van Afrikaanse ritmes en zelfexpressie in deze dynamische en speelse dansles, waar lachen een essentieel onderdeel is van de ervaring!

 

Deze workshop organiseren we ook op live muziek!

 

 

Workshop Puur dansen
Duur: maximaal 60 minuten
Bij Bolingo presenteren we met trots de workshop ‘Puur dansen’ gegeven door dansbegeleider Stephanie Sopacua, in samenwerking met haar danspraktijk ‘Rivier’.

Een workshop die draait om de pure vreugde van bewegen, vanuit intuïtie en gevoel. De workshop heeft een vrije aard en is volledig aanpasbaar op ieders eigen kunnen. Expressief dansen staat centraal, waarbij het plezier in het moment van bewegen voorop staat. Laagdrempelig en volledig veilig: een omgeving waarin u zichzelf kunt zijn, ontdekken en groeien op uw tempo en samenkomen als groep.

 

De workshop wordt gegeven op Afrikaanse en Oriëntaalse muziek, met meeslepende en aardse ritmes. Ontdek vrije elementen waar u wordt gestimuleerd om vanuit uw eigen unieke zelf te dansen, maar volg ook gerust de dansbewegingen van onze docent!

Puur dansen is een uitnodiging om uzelf te uiten, te ontdekken en te genieten van de magie van dans. Kom samen en dans mee in een workshop waar uw unieke bewegingen en uw plezier de hoofdrol spelen!

Deze workshop organiseren we ook op live muziek!

 

Bolingo Muziek Workshops


Al onze muziek workshops worden gegeven door drum- en percussiespecialist, docent wereld- en popmuziek, Junior Martir.

Laat u verrassen door een muzikale reis door het bespelen van Braziliaanse trommels (percussie). Onze muziek workshops zijn een originele en leuke manier om gezamenlijk iets met elkaar te doen, als vriendengroep of met collega’s buiten het werk om. Samen muziek maken is ontspannend en gezellig. Met percussie bent u fysiek bezig, zonder dat er sprake is van competitie. Ervaar hoe lekker het is om te spelen. Vaak gaan deelnemers ervan uit dat het een Djembé workshop is, maar onze workshop bestaat uit Braziliaanse percussie met popinvloeden en focus op melodie en is daardoor gevarieerder.

Voor onze muziekworkshops hoeft u niet muzikaal te zijn. De workshops zijn toegankelijk voor iedereen en u zult verbaasd staan van uzelf. De ervaring leert dat iedereen terugkijkt op een plezierige, ongedwongen en bijzondere workshop in een veilige setting. Achteraf krijgen we vaak te horen dat deelnemers zich op hun gemak voelden bij de docent en de manier van lesgeven.

 

 

Workshop Percussie
Duur: 60 - 75 minuten

 

Onderdelen:

 • Inloop
 • Warming up d.m.v. body drumming
 • Slagtechnieken
 • Basisritme instuderen op diverse percussie-instrumenten
 • Verdeling verschillende ritmes over de groep
 • Samenvoegen tot een swingend Braziliaans ritme

  

 

Workshop Salsa/Braziliaanse Band

Duur: 90 minuten

 

Onderdelen:

 • Inloop
 • Warming up d.m.v. ritme-oefeningen passend bij Salsa/Braziliaanse muziek
 • Partijen verdelen en uitleggen op zang, bas, gitaar, piano, drums en percussie
 • Partijen horen bij een bestaand salsanummer of Braziliaans nummer
 • Ieder bestudeert met ondersteuning van audio of docent zijn/haar eigen partij
 • Daarna voegen we alle partijen samen en maken er 1 geheel van
 • We nemen de uitvoering van het ingestudeerde nummer op


Benodigde instrumenten naast drums en percussie: piano, bas, gitaar en eventueel zang. Piano, gitaar- en basversterker en zanginstallatie kan door ons verzorgd worden. Elektrische gitaar en/of basgitaar moet door workshopdeelnemers zelf meegenomen worden.

Een basisvaardigheid op piano, gitaar of bas is wel vereist voor deze workshop. 

Maximaal aantal deelnemers: 15 personen

2x zang

1/2x gitaar

1x basgitaar

2x piano/toetsen

1x drums

7x percussie