Welkom BIJ ONZE EVENEMENTEN

In samenwerking met stichting Positivo organiseren wij terugkerende Bolingo party's met Zuid-Amerikaanse cocktails, Afrikaans en Caribisch eten en dans workshops op live muziek! Ook organiseren we allerlei leuke activiteiten voor onze community.

Op onze events vind je een zo gemixt mogelijk publiek van alle leeftijden, culturen en uit alle lagen van de samenleving. Kom ook dansen met vele anderen op live muziek en voel de warmte en energie van onze community!

De Latijns-Amerikaanse, Caribische en Afrikaanse culturen zijn een grote inspiratie voor Bolingo. Deze invloeden zie, hoor en proef je overal bij ons terug.

 

 

ONZE AGENDA:

Bolingo Film in de Bioscoop

+ Dansworkshop door Gary Domingo op live muziek van Sambração!


Drie studenten van de opleiding mediavormgever van het Alfa-College hebben twee weken meegelopen met Bolingo en videobeelden gemaakt tijdens een aantal van onze lessen en events. Hier hebben zij een prachtige film van gemaakt.

 

Deze film zal vertoond worden tijdens de feestelijke afsluiting van de examenexpositie 2024 van hun opleiding. En dat in de grootste filmzaal van bioscoop Kinepolis in de Euroborg! Direct na de film zal Gary Domingo opkomen en een Afrodance workshop geven op live muziek van Sambração. Alle Bolingo-deelnemers zijn uitgenodigd voor dit speciale moment!
 

Datum: Dinsdag 9 juli

Tijd: 17:15 (aanvang) 17:30 start show

Locatie: Bioscoop Kinepolis in de Euroborg

Adres: Boumaboulevard 53

Entree: Gratis

 

Dansen in de openlucht tijdens 'Ontdek.. Bij van Houten'

 

Op zaterdag 6 juli organiseert Wijkcentrum Bij Van Houten een gezellige middag vol activiteiten waar je kunt ontdekken wat er allemaal te doen is in het wijkcentrum.

Wij organiseren van 14:00 tot 14:30 een Zumba-workshop buiten op het plein, voor het gebouw! Bij slecht weer verhuizen we naar binnen. De workshop zal gegeven worden door onze nieuwste aanwinst Larissa. Haar les wordt enorm goed ontvangen binnen Bolingo en is erg laagdrempelig, dus kom lekker meedoen!

Datum: Zaterdag 6 juli

Tijd: 14:00 - 14:30

Locatie: Wijkcentrum Bij Van Houten

Adres: Oliemuldersweg 47

Entree: Gratis

 

BOLINGO X THE SOCIAL HUB

Op vrijdag 14 juni gaan we, in opdracht van the Social Hub Groningen, iets super leuks doen! We mogen namelijk een Africandance workshop geven tijdens hun Summer Party: Cultures Connect

De Social Hub is een hotel, studenten accommodatie en restaurant in 1, waar reizigers, studenten en buurtbewoners samenkomen om te leren, werken, ontmoeten en spelen! Kortom, de ideale plek voor het vinden en creëren van een community. Daar sluiten wij als Bolingo natuurlijk perfect op aan en daarom zijn we onwijs enthousiast over deze samenwerking!

De workshop Africandance zal worden gegeven door Gary Domingo en plaatsvinden in The Social Hub op vrijdag 14 juni om 20:30.
En in nog meer goed nieuws: je kunt je gratis aanmelden*!
(*Bij eventuele drukte worden de kaartjes €2,50) Je krijgt een gratis welkomstdrankje en er zullen hapjes worden geserveerd!

 

Dansen in de openlucht tijdens ‘Ontdek.. Bij Van Houten’! 🌞
Datum: Zaterdag 6 juli
Tijd: 14:00 - 14:30
Locatie: Wijkcentrum Bij Van Houten
Adres: Oliemuldersweg 47
Entree: Gratis

Op zaterdag 6 juli organiseert Wijkcentrum Bij Van Houten een gezellige middag vol activiteiten waar je kunt ontdekken wat er allemaal te doen is in het wijkcentrum. Wij organiseren van 14:00 tot 14:30 een Zumba-workshop buiten op het plein, voor het gebouw! Bij slecht weer verhuizen we naar binnen. De workshop zal gegeven worden door onze nieuwste aanwinst Larissa. Haar les wordt enorm goed ontvangen en is erg laagdrempelig, dus kom lekker meedoen!

Bolingo tijdens Fit & fun week Vinkhuizen!

 

Van 11 t/m 15 juni organiseert Samen Sterk Vinkhuizen de 'Fit & Fun week Vinkhuizen': een themaweek waarin er verschillende leuke en sportieve activiteiten worden georganiseerd. En wij doen hier aan mee! Onze docenten Milly Caïro en Gary Domingo gaan twee super leuke workshops geven op dinsdag 11 juni en donderdag 13 juni.

Dinsdag 11 juni geeft Milly Caïro een Zumbaworkshop tijdens het openingsfeest in Diamantpark Vinkhuizen. Het feest duurt van 14:00 tot 20:00 en de workshop zal om 19:00 beginnen!

Op donderdag 13 juni gaan door de wijk dansen, helemaal op de Bolingo manier: Afrikaans dansen vanaf je BALKON! Zo kan iedereen meedoen met deze activiteit. Dit gaat plaatsvinden van 13:00-14:00. We beginnen met dansen in het Diamantpark, daarna gaan we langs bij verschillende flats in Vinkhuizen. Dus of je nu op de begane grond staat of op verdieping 8: hoor je onze muziek, kom naar buiten en doe mee!
We verzamelen dus om 13:00 in het Diamantpark Vinkhuizen

Hopelijk zien we jullie daar!

Dansen in het park op zaterdag 25 mei!

We gaan samen met onze Afrodance docent Gary Domingo dansen in het Noorderplantsoen! Wij zorgen voor tafeltjes en stoelen zodat we naderhand gezellig nog even kunnen picknicken. 
 

Tijdens het dansen gaan we de 'Jerusalema' routine doen zoals geleerd in Gary zijn lessen. Wil je die nog oefenen? Dat kan op vrijdag 24 mei nog één keer om 15:00 in wijkcentrum 'Bij van Houten'.

Er zullen studenten van het Alfa-college aanwezig zijn die de routine zullen filmen met waarschijnlijk een drone!
Natúúrlijk is het wel Bolingo dus ken je de routine niet? Dan is dat niet erg!! Zolang je mee doet en plezier hebt doe je het goed!
 

* We verzamelen om 12:45 voor café Zondag en dan lopen we samen naar de plek waar we de flashmob houden
* De flashmob zelf zal om 13:00 plaats vinden rondom de plantsoenvijver en zal ongeveer 10 min. duren
* Neem gezellig mensen mee, iedereen is welkom!
* We willen iedereen vragen om een hapje mee te nemen voor de 'picknick'

De zomer begint op 29 maart tijdens onze volgende Bolingo Party!

 

Na onze afgelopen Bolingo Party met 150 bezoekers is het hoog tijd voor ons volgende feest! Op vrijdag 29 maart vanaf 19:00 nodigen we je uit voor een onvergetelijke avond op onze nieuwe locatie: de Silo. Bereid je voor op een hele avond dansen! Of neem gerust plek in ons zitgedeelte en geniet van de heerlijke sfeer en onze drankjes & hapjes uit de culturen.

Het programma
 

Live Muziek
Door Braziliaanse percussieband Sambração
 

Zumba workshops
Door Amina Manea, Milly Caïro en Noriama Hansen
 

Afrodance workshop
Door Gary Domingo op live muziek van Sambração
 

Latin DJ José en DJ Boelie
Zorgen samen voor een mix aan old school en new school Latin & Afro muziek
 

NIEUW: Caribische en Afrikaanse hapjes
Naast onze welbekende Zuid-Amerikaanse cocktails, serveren we deze keer ook verrukkelijke Caribische en Afrikaanse hapjes! Johnny cakes anyone?
 

Nieuwe locatie: De Silo
Het feest vind plaats op onze nieuwe, grotere locatie in de Silo, Oosterparkwijk. Met een warmere sfeer, podium, garderobe en (gratis) parkeergelegenheid voor een nóg leukere avond!
 

Op onze feesten vind je een zo gemixt mogelijk publiek van alle leeftijden en uit alle culturen. Kom samen, dans, geniet en voel de warmte en energie van de Bolingo community! 🌎💛
 

BOLINGO PARTY

Datum: Vrijdag 29 maart

Tijd: 19.00 – 2.00

Locatie: De Silo, Oliemuldersweg 41 (Oosterparkwijk)

Entree: €7

Gratis toegang voor Bolingo dans deelnemers!

 

Internationale Vrouwendag
Op vrijdag 8 maart organiseren wij een Zumba workshop ter viering van internationale vrouwendag! Dit doen wij in opdracht van Multicultureel Vrouwencentrum Jasmijn. De Zumba workshop is van 17:30 tot 18:00 en zal worden gegeven door door de fantastische Zumba-queen Noriama Hansen! Empowered women empower women!

 

 

 

Datum: Vrijdag 8 maart

Tijd: 17.00 – 20.00

Zumba workshop: 17.30 – 18.00

Locatie: Wijkcentrum Het Dok

Adres: Kajuit 4 (Lewenborg)

Entree: Gratis toegang
 

 

Bolingo in het Groninger Forum!
Op zondag 4 februari om 12:00 organiseren wij een Afrodance workshop, gegeven door Gary Domingo op live muziek van Sambraçao, tijdens de opening van "Stichting Positivo presenteert: Junior Martir & Friends" in het Groninger Forum.

 

Stichting Positivo, waar we nauw mee samenwerken is van Junior Martir, een van de co-founders van Bolingo. Tijdens het event zullen er optredens plaatsvinden van verschillende bands en solo-acts, Bolingo zal openen om 12:00 tijdens het optreden van Braziliaanse percussieband 'Sambraçao'.

Het wordt een explosie van ritme, dans en positieve vibes die je niet wilt missen. Iedereen is welkom om deel uit te maken van deze unieke ervaring!

Datum:       Zondag 4 februari

Tijd:            12:00

Locatie:      Groninger Forum, ontvangsthal

Toegang:    Gratis
 

 

BOLINGO PARTY 1
25 november in AC de Holm

Live Muziek

door Braziliaanse percussieband Sambraçao

 

Workshop Afrodance op live muziek

Gary Domingo geeft een workshop Afrodance op

de live muziek van Sambraçao!

 

Latin DJ José en DJ Boelie

zorgen samen voor een mix aan old school en

new school muziek

 

Zumba Workshop

 

In de binnenstad

AC De Holm: Folkingestraat 9b, de perfecte locatie
voor als je daarna de stad nog in wilt!

 

 

 

En natuurlijk zijn er weer heerlijke

drankjes, cocktails, mocktails & shotjes verkrijgbaar! Gratis toegang!

 

BOLINGO DE OPENING
Zaterdag 31 augustus AC de Holm

Live Muziek

door singer-songwriter Glenn Gressmann

 

Latin DJ José en DJ Boelie

zorgen samen voor een mix aan old school en new school muziek!

 

Zumba Workshop

door Naima Hansen, die met haar uitzonderlijke uitstraling ieder feest op z'n kop krijgt!

 

Heb je een Stadjerspas? Dan krijg je op vertoon hiervan een gratis cocktail of ander drankje!

Dit evenement wordt gesponsord door: